ورود حدود ۵ هزار زائر تمتع ایرانی به فرودگاه بین‌المللی مشهد | تداوم بازگشت حجاج تا فردا (۸ تیرماه) قیمت نفت امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای سیاه از اوج به زیر آمد نایب‌رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: نهضت آسفالت شهرداری مشهد در حال ورود به مرحله‌ای پرشتاب و مؤثر است هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۷ تیر ۱۴۰۴) هزینه ۵ میلیون ریالی برای اجرای هر مترمربع آسفالت در مشهد اعتبار نهضت آسفالت ۱۴۰۳ مشهد، معادل پروژه تقاطع چهارسطحی آزادگان است شهردار مشهد مقدس: پیام حضور مردم در مراسم تشییع شهدا، پیام همدلی و همراهی و انسجام مردم است  مراسم تشییع پیکر ۱۵ شهید حملات رژیم صهیونیستی فردا (جمعه ۶ تیر ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + اسامی شهدا طالبان: روزانه بیش از ۱۰ هزار مهاجر از مرز اسلام‌قلعه وارد افغانستان می‌شوند دیدار رئیس شورای عالی استان‌ها با خانواده شهیدان نظری در مشهد + عکس خدمت‌رسانی بیش از ۲۰۰ پاکبان حین برگزاری مراسم تشییع پیکر شهیدان جنایات رژیم صهیونیستی، در مشهد ویژه‌برنامه‌های شهرداری مشهد در دهه اول محرم ۱۴۰۴ خدمات‌رسانی رایگان خطوط مترو و اتوبوس در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع)، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) استفاده از ظرفیت تلویزیون‌های شهری برای اطلاع‌رسانی مراسم تشییع پیکر شهدای جنایات رژیم صهیونیستی در مشهد معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی: فعالیت‌های استان، در زمان بحران هیچ‌گاه متوقف نشد وزیر امور خارجه آلمان: اکنون می‌توانیم به مسیر دیپلماسی بازگردیم دعوت رئیس شورای اسلامی شهر مشهد از مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر شهیدان جنایات رژیم صهیونیستی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۵ تیرماه ۱۴۰۴) بسیج تمام امکانات شهرداری مشهد برای مراسم تشییع پیکر مطهر شهیدان جنایات رژیم صهیونیستی + فیلم
سرخط خبرها

 نخستین بیمارستان مشهد توسط ناظم‌الاطباء کرمانی راه‌اندازی شده است

  • کد خبر: ۱۳۲۴۹
  • ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲
 نخستین بیمارستان مشهد توسط ناظم‌الاطباء کرمانی راه‌اندازی شده است
معاون سیاسی استاندار کرمان گفت: نخستین مریض‌خانه دولتی در تهران و نخستین بیمارستان مشهد توسط میرزا علی‌اکبر خان نفیسی راه‌اندازی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدصادق بصیری صبح امروز در نشست خبری همایش ناظم‌الاطباء کرمانی با گرامیداشت ۹ دی اظهار داشت: اکرام و تجلیل مفاخر استان کرمان چندین سال آغاز شده و این کار با در نظر گرفتن صرفه‌جویی است.

وی با بیان اینکه این اقدام فارغ از هر گونه حاشیه انجام می‌شود و هدف ما معرفی مفاخر کرمان به مردم است گفت: ناظم‌الطبای کرمانی حکیم و طبیب بسیار حاذقی بوده و شهرت جهانی داشته است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه این حکیم و طبیب بزرگ در کرمان به دنیا آمده و پدرش نیز حکیم بوده است افزود: خانواده میرزا علی‌اکبرخان نفیسی اهل علم و تقوا بودند و در سن ۱۹ سالگی در دانشگاه دارالفنون به تحصیل علم پرداخت و به سرعت دستیار پزشکان آن زمان شد.

وی با بیان اینکه خانواده او خدمتگزار مردم بودند و در زمانی که قحطی ایران را فرا گرفته بود یک بیمارستان تاسیس کردند و رایگان مردم را مداوا می‌کردند گفت: نخستین مریض‌خانه دولتی که بیمارستان سینا امروز در تهران است توسط میرزا علی‌اکبر خان نفیسی و به دستور ناصرالدین شاه راه‌اندازی شده است.

بصیری با عنوان اینکه نخستین بیمارستان مشهد را هم میرزا علی‌اکبرخان نفیسی راه‌اندازی کرده است افزود: میرزا علی‌اکبرخان نفیسی ناظم‌الاطباء کرمانی در سن ۷۷ سالگی و در سال ۱۳۴۲ دار فانی را وداع گفت.

وی با بیان اینکه میرزا علی‌اکبرخان نفیسی رساله‌های پزشکی زیادی دارد و کتاب‌هایی را نیز ترجمه کرده است و پل ارتباط طب سنتی با طب نوین را آفریده است گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان آثار ادبی ناظم‌الاطبای کرمانی را شناسایی کرده است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه کتاب فرهنگ نفیسی در سال ۴۳ که توسط انتشارات خیام در پنج جلد چاپ شده است و نسخه اصلی آن به خط مولف است افزود: «نامه زبان‌آموز» نیز عنوان یکی دیگر از کتاب‌های میرزا علی‌اکبرخان نفیسی در غیرپزشکی است که مجموعه‌ای از فعل و اسم و حرف را با دسته‌بندی در این کتاب آورده است و اولین کتاب در این حوزه است.

وی با بیان اینکه کتاب «دیوان میرزا کاظم طبیب» نیز که از شجره ناظم‌الاطبای کرمانی است آماده چاپ است که طبیبی حاذق و دانشمند بوده و فرد بسیار خیری بوده و موقوفات زیادی دارد گفت: روز شنبه ۱۴ دیماه همایش علمی ناظم‌الاطبای کرمانی برگزار می‌شود.

بصیری با عنوان اینکه این همایش در دو بخش افتتاحیه و نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود افزود: سخنران اصلی همایش دکتر بلخاری است و ریاست انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور را به‌عهده دارد و در بخش دوم همایش بعد از افتتاحیه سه استاد مشهور کشوری صحبت می‌کنند و پشتوانه علمی زیادی پشت این همایش است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در همایش ناظم‌الاطبای کرمانی از پنج عنوان کتاب مربوط به شخصیت این مفاخر کرمانی رونمایی می‌شود گفت: در این همایش از مولفان و گردآوران این کتب نیز تجلیل می‌شود.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->