نشست هم‌اندیشی شهردار مشهد مقدس با کارآفرینان و فعالان اقتصادی شهردار مشهد: نمایشگاه بین المللی مشهد متعلق به همه فعالان اقتصادی است زمان صدور مجوز‌های ساختمانی در مشهد از ۱۲۹ به ۶۲ روز کاهش یافت شهردار مشهد مقدس: با خروج زندان مرکزی از بافت شهری، سرانه‌های خدماتی برای شهروندان افزایش می‌یابد شکایت از بوی نامطبوع خودرو‌های تخلیه زباله حوالی پارک خورشید مشهد تکمیل خط انتقال متمرکز آب از شوریجه به مشهد تا پایان تابستان سال ۱۴۰۴ جشنواره «طعم و رنگ پاییزی مشهد» با استقبال گرم شهروندان در حال برگزاری است + فیلم اضافه‌شدن ۱۲ هکتار فضای سبز به سرانه شهری با انتقال زندان مرکزی مشهد شهردار مشهدمقدس: پروژه کلیدی پارکینگ میدان شهدا (توحید) به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۵ آبان ۱۴۰۳) طرح «طاهرین»، الگویی برای سبک زندگی معنوی و اصلاح نگرش شهروندان مشهدی | فعالیت ۲۰۰ داوطلب در این طرح توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

 نخستین بیمارستان مشهد توسط ناظم‌الاطباء کرمانی راه‌اندازی شده است

  • کد خبر: ۱۳۲۴۹
  • ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲
 نخستین بیمارستان مشهد توسط ناظم‌الاطباء کرمانی راه‌اندازی شده است
معاون سیاسی استاندار کرمان گفت: نخستین مریض‌خانه دولتی در تهران و نخستین بیمارستان مشهد توسط میرزا علی‌اکبر خان نفیسی راه‌اندازی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدصادق بصیری صبح امروز در نشست خبری همایش ناظم‌الاطباء کرمانی با گرامیداشت ۹ دی اظهار داشت: اکرام و تجلیل مفاخر استان کرمان چندین سال آغاز شده و این کار با در نظر گرفتن صرفه‌جویی است.

وی با بیان اینکه این اقدام فارغ از هر گونه حاشیه انجام می‌شود و هدف ما معرفی مفاخر کرمان به مردم است گفت: ناظم‌الطبای کرمانی حکیم و طبیب بسیار حاذقی بوده و شهرت جهانی داشته است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه این حکیم و طبیب بزرگ در کرمان به دنیا آمده و پدرش نیز حکیم بوده است افزود: خانواده میرزا علی‌اکبرخان نفیسی اهل علم و تقوا بودند و در سن ۱۹ سالگی در دانشگاه دارالفنون به تحصیل علم پرداخت و به سرعت دستیار پزشکان آن زمان شد.

وی با بیان اینکه خانواده او خدمتگزار مردم بودند و در زمانی که قحطی ایران را فرا گرفته بود یک بیمارستان تاسیس کردند و رایگان مردم را مداوا می‌کردند گفت: نخستین مریض‌خانه دولتی که بیمارستان سینا امروز در تهران است توسط میرزا علی‌اکبر خان نفیسی و به دستور ناصرالدین شاه راه‌اندازی شده است.

بصیری با عنوان اینکه نخستین بیمارستان مشهد را هم میرزا علی‌اکبرخان نفیسی راه‌اندازی کرده است افزود: میرزا علی‌اکبرخان نفیسی ناظم‌الاطباء کرمانی در سن ۷۷ سالگی و در سال ۱۳۴۲ دار فانی را وداع گفت.

وی با بیان اینکه میرزا علی‌اکبرخان نفیسی رساله‌های پزشکی زیادی دارد و کتاب‌هایی را نیز ترجمه کرده است و پل ارتباط طب سنتی با طب نوین را آفریده است گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان آثار ادبی ناظم‌الاطبای کرمانی را شناسایی کرده است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه کتاب فرهنگ نفیسی در سال ۴۳ که توسط انتشارات خیام در پنج جلد چاپ شده است و نسخه اصلی آن به خط مولف است افزود: «نامه زبان‌آموز» نیز عنوان یکی دیگر از کتاب‌های میرزا علی‌اکبرخان نفیسی در غیرپزشکی است که مجموعه‌ای از فعل و اسم و حرف را با دسته‌بندی در این کتاب آورده است و اولین کتاب در این حوزه است.

وی با بیان اینکه کتاب «دیوان میرزا کاظم طبیب» نیز که از شجره ناظم‌الاطبای کرمانی است آماده چاپ است که طبیبی حاذق و دانشمند بوده و فرد بسیار خیری بوده و موقوفات زیادی دارد گفت: روز شنبه ۱۴ دیماه همایش علمی ناظم‌الاطبای کرمانی برگزار می‌شود.

بصیری با عنوان اینکه این همایش در دو بخش افتتاحیه و نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود افزود: سخنران اصلی همایش دکتر بلخاری است و ریاست انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور را به‌عهده دارد و در بخش دوم همایش بعد از افتتاحیه سه استاد مشهور کشوری صحبت می‌کنند و پشتوانه علمی زیادی پشت این همایش است.

معاون سیاسی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در همایش ناظم‌الاطبای کرمانی از پنج عنوان کتاب مربوط به شخصیت این مفاخر کرمانی رونمایی می‌شود گفت: در این همایش از مولفان و گردآوران این کتب نیز تجلیل می‌شود.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->